Video igre


Avantura

Dva lika se nalaze u omladinskoj zadruzi. Dobijaju jednak broj plakata. Jedan lik ide na jedan kraj grada dok drugi lik ide na drugi kraj grada. Takmiče se ko će pre završiti posao. Ali to nije tako lako. Ima tu milion prepreka koje ih ometaju. Džukeletine koje im se stalno vrzmaju oko nogu, laju, grebu i ujedaju. Babe i dede sa motkama i vrljikama i ostalim 'ladnim i drugim naoružanjem po haustorima i prolazima koje skaču sa namerom da polome svaku kosku onom ko dođe u njihov haustor ili prolaz sa namerom da proveri urino-kulturu. Lokalne bande koje idu za tobom, odlepljuju tvoje plakate, a bogami umeju i da biju i da zaplene sve šta imaš, pa je tada GAME OVER. Zadatak je uspeti uteći nekako od njih ili ih sjebati. Zatim, tu su još i komunalci koji u kasnim noćnim satima, kada se odvija radnja igrice, čiste ulice, pa ako te pogode šmrkom sjebaće sve plakate i onda je i u tom slučaju -  GAME OVER. A možeš i da se uortačiš sa njima pa te povezu na kamionu, onda sigurno završavaš prvi sa poslom. Veliku prepreku predstavljaju cigani koji skidaju poklopce sa šahtova, pa ako naletiš na jedan takav, doviđenja - prijatno. Takođe ne treba izostaviti ni organe vlasti, javnog reda, mira, poretka... Ako te oni zaustave u igrici i krenu da te legitimišu i dok se ti njima naobjašnjavaš, računaj da si izgubio. Pobednik pored svoje kinte, dobija i kintu poraženog lika koju treba omladinska da mu isplati. I kao glavnu nagradu, dobija da polno opšti sa devojkom poraženog lika, dok poraženi lik sa žaljenjem konstatuje da je izgubio, udarajući se pesnicom u glavu.


Strategija

Dolazi lik u političku stranku. Cilj je da od običnog člana koji se uvlači svima u dupe postane ličnost kojoj će se uvlačiti u dupe. Uvlačenje, lizanje, srkanje, spletkarenje, drukanje, nameštanje, klepanje, laktanje, izdaja svega, svačega i svakoga... Treba osmisliti strategiju i skovati plan kako uvaliti dupe u fotelju i dobiti prvu funkciju, kako  doći do još udobnije fotelje koja donosi više keša.

Akcija

Ti si penzioner. Prva faza - ispred i u hiper-marketu. Probiti se na početak reda, prebiti sve tvoje vršnjake, stići prvi do kupusa koji se prodaje za dinar, odbraniti ga od alavih ljudi koji bi da ti ga otmu na putu do kase. Druga faza - u pošti. Probiti se do šaltera, pobediti sve neprijatelje, svu neprijateljsku armadu razbiti, podići penziju i bezbedno je doneti gazdi (baba). Treća faza - otarasiti se gazde (babe) a da pritom ne završite u zatvoru ili ludnici. Četvrta faza - izlazak u grad, tuča sa pijanim i drogiranim klincima, rat sa lokalnom mafijom i policijom, sticanje velikog bogatstva... Igru ste završili kada postanete gazda mafije, izmislite eliksir za besmrtnost i oženite se Vesnom Rivas.

Vožnja

Trka sa automobilima jugo 45, godina proizvodnje 1983. Vožnja se odvija po poluasfaltiranom, ni malo osvetljenom putu u brdsko-planinskim predelima po kojem se šetkaju ovce, krave, vukovi, srndaći, zečevi i nosorozi i na kojem se nalaze krateri, rupčage i provalije. Poenta igre nije da stignete prvi na cilj i da imate najbolje vreme već da vam se auto na toj trci što manje puta pokvari.


Коментари