Ustav



Carevina primitivnih Srba

Član 1.

Carevina Primitivnih Srba je država jednog dela srpskog naroda i građana koji tu avetaju, zasnovana na vladavini nepravde, pošto se vladavina prava više puta pokazala kao neefikasna, neobjektivna, represivna, tlačiteljska i zulumćarska, i socijalnoj nepravdi, pošto se socijalna pravda pokazala kao osnovno sredstvo guranja naroda u još goru bedu, načelima seljačke tiranije i diktature dva diktatora, ljudskom i manjinskom obespravljivanju i ograničavanju sloboda i pripadnosti preistorijskim i neandertalskim principima i vrednostima.


Nosioci suverenosti

Član 2.

Suverenost potiče od razularene rulje koja je vrši fekalnim motkama i određenim sredstvima koja imaju primarnu namenu u poljoprivredi, agresivnom narodnom inicijativom koju vrše lično, bez ikakvih slobodno ili na neki drugi način izabranih predstavnika, koji su do trenutka stupanja Ustava na snagu vršili tu funkciju predstavljanja naroda, a od trenutka stupanja na snagu Ustava vuku bukagije na robiji.
Nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od razularene rulje, sem dva diktatora, niti pokušati da uspostave vlast a da pri tome ne završe lišeni slobode ili života.


Vladavina prava

Član 3.

Vladavina prava koja u datom trenutku, zavisno od situacije, donose diktatori, osnovna je pretpostavka Ustava i počiva na otuđivim ljudskim pravima.
Vladavina prava se ostvaruje slobodnom i trenutnom voljom dva diktatora i njihovim ličnim dogovorom i podelom vlasti, ukidanjem nezavisnog sudstva koje se pokazalo nestručnim, korumpiranim, neljudskim i nemoralnim i povinovanjem rulje Ustavu i zakonima i naredbama koje donose i naređuju diktatori.


Podela vlasti

Član 4.

Pravni poredak je jedinstven.
Uređenje vlasti počiva na podeli vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, koju vrše dva diktatora.
Odnos tri grane vlasti zasniva se na ravnoteži i dogovoru dva diktatora i nije podložna nikakvoj i ničijoj kontroli, što se kažnjava lišavanjem slobode ili života svakog ko bi se usudio da kontroliše dva časna i nepoštena diktatora.
Sudska vlast je zavisna i pod direktnom kontrolom dva diktatora ne bi li se sprečilo bezvlašće i haos koji je zatečen u trenutku preuzimanja vlasti.
Usled efikasnosti, bolje kontrole razularene rulje, i bržeg ostvarenja ciljeva koje se nameću pred Carevinom, postoji mogućnost da se osnuje trio diktatora, tačnije da se uključi još jedan častan i nepošten, primitivan Srbin konzervativno-modernih shvatanja, anarho-liberalistički monarhista fašističkih shvatanja o uređenju demokratskog društva na temeljima Hitlerovog nacional-socijalizma koji crpi snagu iz filozofije Mao Ce Tunga, teorijske okvire daje "Gorski vijenac" a praktičnu primenjivost upotreba iskustava Pol Pota i Crvenih kmera. Jednom rečju, kompletna ličnost, ekspert.


Političke stranke

Član 5.

Ne postoje. Najstrožije zabranjene zakonom i voljom diktatora i razularene rulje.
Jemči se i priznaje najstrožija moguća kazna svakome ko pokuša da se bavi politikom i ponovo osnuje političku stranku i time pokuša ponovo da demokratski obrazuje volju građana i time ih vrati u ponovno stanje duševne bolesti, nervnog rastrojstva, dezorjentisanosti i umnog robovanja kojekakvim fukarama.


Zabrana sukoba interesa

Član 6.

Diktatori se zaklinju i obavezuju da neće vršiti ni jednu drugu funkciju osim diktatorskih funkcija. Svečana zakletva se polaže na grobu Nikole Šećeroskog.


Grb, zastava i himna

Član 7.

Carevina Primitivnih Srba ima svoj grb, zastavu i himnu.
Svako skrnavljenje, pljuvanje, omalovažavanje, nipodaštavanje i sprdnja sa grbom, zastavom i himnom najstrožije se kažnjava.
Grb Carevine Primitivnih Srba je dvoglavi orao na globusu pošto CPS za cilj ima da potčini sebi celu zemaljsku planetu usled mišljenja da joj, zbog muka i patnji naroda CPS-a, bar toliki deo Kumove slame pripada.
Himna Carevine Primitivnih Srba jeste svečana pesma "Bože pravde" u originalnoj verziji, isključivo u izvođenju Baje Malog Knindže, uz muzičku pratnju Trule Koalicije.



Teritorija i granica

Član 8.

Teritorija Carevine Primitivnih Srba je jedinstvena i nedeljiva, sem u izuzetnim situacijama na koje ne može da se utiče, kao što je udar asteroida ili kakvog drugog nebeskog tela u planetu Zemlju.
Granica Carevine Primitivnih Srba je nepovrediva. Može da se promeni jedino u slučaju ako se stvore svi uslovi za pripajanje Marsa, Venere ili neke druge planete Kumove slame CPS-u.


Glavni grad

Član 9.

Carevina Primitivnih Srba imaće dve prestonice (ili tri, zavisno od broja diktatora) u kojima će biti smeštena njeni diktatori. Prestonce će se naknadno utvriditi. Za sada je sigurna Ljubovija, kao jedna od prestonica, zbog svog geografskog položaja, reke Drine i loše putne mreže.


Jezik i pismo

Član 10.

Službeni jezik i pismo u Carevini su srpski jezik sa što više psovki, vulgarizama i kletvi i ćirilično pismo. U službenoj, dimplomatskoj i zvaničnoj konverzaciji dozvoljena je i poželjna upotreba raznih gestikulacija i simbola, poput pokazivanja srednjeg prsta, lakta i sl.



Svetovnost države

Član 11.

Republika Srbija je svetovna država pod jakim uticajem zilota.



Pokrajinska autonomija i lokalna samouprava

Član 12.

Državna carska diktatorka vlast nije ograničena ničim, niti razularena rulja ima pravo na bilo kakvu autonomiju ili lokalnu samoupravu.
Teritorija Carevine Primitivnih Srba je podeljena na oblasti kojima upravljaju obor-knezovi tako što bez pogovora izvršavaju naređenja diktatora a kao naknadu za svoj rad primaju prosečnu platu jednog rukovaoca parnih kotlova. U slučaju nesavesnog obavljanja posla obor-kneza, razularena rulja sa njegove teritorije ima neotuđivo pravo da organizuje hajku na njega, uz svesrdnu podršku diktatora.


Zaštita državljana i Srba u inostranstvu

Član 13.

Ista je kao i zaštita Srba u Carevini, jer Carevina je isto što i inostranstvo i obratno. Tačnije, nakon izvršenja postavljenih zadataka i ciljeva diktatora,inostranstvo više neće postojati i sve će biti Carevina Primitivnih Srba.




Zaštita nacionalnih manjina

Član 14.

Carevina će asimilovati sve nacionalne manjine i narode za koje proceni da su to zaslužili. Belorusi, Rusi, Severnokoreanci, Somalijski gusari, Venecuelanci, Grci itd. imaju ista prava kao i Primitivni Srbi.


Ravnopravnost polova

Član 15.

Država je do skora jemčila ravnopravnost žena i muškaraca i razvijala politiku jednakih mogućnosti, ali pošto je praksa pokazala da nema značajnog broja žena koje se bave poslom drvoseče, fizičkog radnika, građevinskog radnika i sl., ravnopravnost polova se ukida i vraća se na staru podelu po kojoj su žene lepši i nežniji pol dok su muškarci jači pol, tačnije, sirovine.


Međunarodni odnosi

Član 16.

Spoljna politika Carevine počiva na nepriznavanju principa i pravila međunarodnog prava, na agresivnoj politici prema drugim narodima koje je i teorija i praksa dokazala, ocenila i definisala kao neprijateljske, nipodaštavanju njihovog postojanja, vraćanju otetih prirodnopravnih i istorijskih teritorija koje pripadaju Carevini i najstrožijem kažnjavanju onih koji su ih oteli, od odbijanja njihove asimilacije do proterivanja iz Kumove slame. Usled svih nedaća koje su Srbi vekovima proživljavali do dolaska diktatorsko-tiranske vlasti na presto Carevine, kao prirodno pravo nameće se pokoravanje i osvajanje cele zemaljske planete, uz pomoć naroda koji su definisani kao bratski, stoga je to cilj diktatora Carevine i svrha njihove vlasti.
Potvrđeni međunarodni ugovori nisu sastavni deo pravnog poretka CPS-a i svi do jednog se poništavaju.


Položaj stranaca

Član 17.

Stranci nemaju nikakav položaj u Carevini Primitivnih Srba. Da bi stekli bilo kakav položaj moraju izvršiti određene zadatke koje im zadaju diktatori, a jedan od najčešćih zadataka za dobijanje nekakvog položaja je uspešno izvršavanje minimum tri bombaške samoubilačke akcije na teritoriji koju diktatori naknadno odrede. Ovo ne važi za pripadnike naroda koje su diktatori definisali kao bratske i koji uživaju apsolutno ista prava kao i Srbi.

Коментари